Pages

Monday, January 14, 2013

bile kawan jadi lawan katenyer

s h a f i n a s | m u h a m m a d . a k r a m @ s e p u l u h - p e r - s e p u l u h :
. . . erm beb
aku tak tau kenapa korang nak marah kat aku
kalau pun lah aku yang report hal tuh

. . . bukan salah dia bagitau kat aku korang pass
dan pada aku
aku rase aku tak salah dapat tau yang korang dapat

. . . kalau lah aku yang kol dorang tanya
ape tak bule ke
aku nak tau bende yang sebenarnye
dulu cakap lain
and sekarang dorang cakap lain

. . dengan dorang nieh kome tak bule nak main call jerk
kome kene ade black and white ngata bende tuh bule buat
so skang bila aku tanya kome kate deme yang kate isi cenggituh
bila cek balik
rupenye sebaliknya
sapa yang susah

. .  dan aku sedeh jugak bila dapat tau korang tau banyak info
kenapa tak nak share ngan aku
aku rase korang tau ape yang korang ade
sama macam aku ade
aku rase selalu aku update status kat fb tuh
untuk korang tau
sampai kan aku rase korang macam selfish jugak lah
tak mau pun share any info ngan aku
salah ke kalau korang share info ngan aku

. . let say aku tak tau skang nieh
and korang berjaya masuk kan
tetibe aku dapat tau
and aku tanya deme tu
and bila cek balik
deme kate deme salah
ape akan jadi
tak ke lagik naya
silap3 haribulan kome kene dakwa plak
sebab bagi info silap
harus lah deme tak kan salah kan deme kan
cer kome pikir

. .  cer kalau kome bagitau aku yang kome dapat time dot3 dulu
at least bende tuh bule di clear kan time nieh
ni kome sorok3
erm yer lah kome kan bz
nak wat cane kan . . .

aku harap status sahabat kita tak kan putus
aku harap korang paham situasi aku skarang
wat if korang di tempat aku
and aku di tempat korang
wat would u do
adakah korang akan buat ape yang aku buat

ape3 pun aku dengan rase rendah diri
mohon ampun dan maaf
atas ape yang berlaku
kalau tu adalah rezeki kita
buat macam mana pun akan jadi rezeki kita
dan kalau tu bukan rezeki kita
buat macam mana pun bukan jugak rezeki kita

0 n o t e:

Post a Comment

 

muhammad akram + shafinas = muhammad ar-rayyan Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea